Mittarointi parantaa Nometin toimitusvarmuutta

nomet-seuranta-2.jpg

Mittarointijärjestelmän ansiosta koneiden käyntiastetta pyritään saamaan paremmaksi. Järjestelmä on työkalu sekä tuotantopäällikölle että yrityksen johdolle.

Nometin uusi mittarointijärjestelmä seuraa tuotantoa ja kertoo prosessin tehokkuudesta reaaliaikaisesti. Mittarointi tuottaa dataa, jonka avulla Nomet parantaa toimitusvarmuutta sekä tehostaa omaa toimintaa ja laadunhallintaa. Järjestelmän ansiosta Nomet saa laatuun liittyvän tiedon saman tien. Myös asiakkaan kiiretarpeisiin voidaan reagoida välittömästi, kun työntekijöillä ja tuotantopäälliköllä on sama tieto.

Nomet ratsastaa kehityksen aallonharjalla: visuaalinen, helposti saatavilla oleva ja reaaliaikainen tieto parantaa luotettavuutta. Jokaisella työllä on ohjelma-aika, ja järjestelmässä ajanotto. Laatua seurataan koneiden laatupoikkeamien avulla. Järjestelmä näyttää myös solun tai tehtaan kokonaistuottavuuden: mittarointijärjestelmällä päästään vaikuttamaan ja parantamaan mitattavia tietoja.

– Järjestelmä kattaa tehtaan kaikki solut. Pääsemme katsomaan edellisen viikon onnistumiset ja järjestämään seuraavan viikon työt asiakastarpeen mukaan. Tuotantoa ohjataan jyvittämällä tilaus ja eri vaiheiden valmistus- ja tarveaika järjestelmään. Kaikki solut saadaan yhdelle näytölle, mutta lukemia voidaan tarkastella myös solukohtaisesti, tuotantopäällikkö Antti Uusitalo kertoo.